Šie salāti ar kūpinātu vistu un sēnēm ir lieliska alternatīva rasolam – tie ir sātīgi, viegli pagatavojami un svētku galdā izskatās patiešām gaumīgi.
Šo salātu recepte ir neticami vienkārša, bez liekām klapatām, un rezultāts pārspēj visas cerības. Sastāvdaļu kombinācija ir vienkārši apbrīnojama – katru gadu tos ceļu svētku galdā un ne reizi neesmu kļūdījusies. Viesi ir sajūsmā! Jaunā gada vai jebkuru citu svētku galdam tie piestāv ideāli: izskatās efektīgi, grezni un, protams, garšo dievīgi.
Lai gan mēs visi mīlam klasiku, šis neparastais kūpinātas vistas, ceptu sēņu un saldu ananasu savienojums liek aizmirst par ierasto rasolu.
Precīzas sastāvdaļas atradīsiet raksta beigās!
Pagatavošana soli pa solim
Salāti tiek kārtoti kārtās, kas ļauj katrai sastāvdaļai atklāt savu garšu.
Sēņu sagatavošana: Šī ir salātu galvenā aromāta atslēga. Sagrieziet šampinjonus plānās šķēlītēs un apcepiet uz pannas lielā karstumā, līdz tie kļūst zeltaini brūni.
Pārējo sastāvdaļu smalcināšana: Kūpināto vistu sagrieziet smalkos kubiņos. Ananasus sagrieziet nelielos gabaliņos (neaizmirstiet noliet lieko sulu). Olas un sieru sarīvējiet uz rupjās rīves.
Salātu salikšana (kārtu secība):
1. kārta: Kūpināta vista. Viegli piespiediet un uzklājiet majonēzes tīkliņu.
2. kārta: Ananasi. Atkal viegli piespiediet un uzklājiet majonēzi.
3. kārta: Ceptie šampinjoni + majonēze.
4. kārta: Rīvētas olas + majonēze.
5. kārta: Rīvēts siers. Svarīgi: šo kārtu nepiespiediet! Sieram jābūt pūkainam un vieglam.
Noderīgi padomi izcilam rezultātam
Šo salātu galvenais noslēpums ir unikālais garšas kontrasts – ceptu sēņu un kūpinātas vistas sāļums apvienojumā ar ananasu vieglo saldumu rada “restorāna līmeņa” baudījumu, kas pārsteidz pat lielākos skeptiķus. Gatavojot esiet uzmanīgi ar sāli, jo kūpinātā vista, siers un majonēze jau ir pietiekami sāļi; ja nepieciešams, varat nedaudz pasālīt sēnes tikai to cepšanas laikā.
Lai gan salāti ir gatavi tūlītējai baudīšanai, tie kļūs vēl labāki, ja pirms pasniegšanas pusstundu pastāvēs ledusskapī. Pašā noslēgumā uzmanīgi noņemiet formu un izrotājiet virspusi ar svaigiem zaļajiem lociņiem – tas piešķirs ēdienam pēdējo, grezno akcentu.
Šie salāti pierāda, ka nav jāpavada visa diena virtuvē, lai radītu kaut ko patiesi izsmalcinātu. Pamēģiniet tos rasola vietā, un tie noteikti kļūs par jūsu jauno svētku favorītu!
Kas nepieciešams pagatavošanai?
Sastāvdaļu daudzums ir aprēķināts 15–16 cm lielai formai, lai salāti būtu augsti un izskatītos kā svētku torte:
Šampinjoni: 200 g;
Kūpināta vistas krūtiņa: 200 g (tieši kūpinājums dod to unikālo “odziņu”);
Konservēti ananasi: 200 g;
Vārītas olas: 2 gab.;
Siers: 100 g (jebkura iecienītā šķirne);
Majonēze, zaļumi (lociņi), eļļa cepšanai.














